Smartlog v3 » Jacob M. Bøtter » Hvad er en blog egentlig?
Opret egen blog | Næste blog »

Jacob M. Bøtter

Blogging om blogging

Hvad er en blog egentlig?

16. Mar 2006 05:45, jakeCaptive

Vi har fået spørgsmålet lige siden det begyndte, og vi ved hvorfor. Spørgsmålet til alle der har været bare en smule entusiastiske overfor blogging har evig og altid været "Jamen, hvor er forretningen? Hvordan vil I tjene penge på det?". Spørgsmålet er klart, set i lyset af hvad der skete for omkring seks år siden.

Når jeg er blevet stillet dette spørgsmålet har jeg bare fejet det af vejen med at man ikke bør se på weblogs på den måde, og så alligevel. Svaret har aldrig været krystal-klart, og det har mest af alt irriteret mig selv.

Diskussionen kører stadig, og især i USA. Garrick Van Buren fra The Work Better Weblog har tænkt overfor hvorfor Jason Kottke ikke har valgt at køre en donationsrunde i år. Bloggen er ikke en virksomhed, bloggen er et visitkort - en platform som man bruger som springbræt. I de fleste tilfælde altså. I nogle tilfælde kan bloggen sikkert leve af sig selv, men det er meget sjældent og foregår ofte i blog netværk.

Men Garrick har en pointe. Bloggen, hvertfald den personlige, skal anses som et hvilket som helst andet visitkort hvor man kan blive ringet op i forlængelse af at man nu har givet det ud. Han har også et godt citat fra Scott Karp:

In the 90s, everyone thought a website was a business. It’s not. A business is a business, and e-commerce is just one way to conduct business….So what is a blog? It’s a content management and publishing platform.

Kommentarer

 1. Onlineaviser.dk
  29. Aug 2007 14:11
  1

  Onlineaviser.dk – find aviser, tidsskrifter, magasiner, blader, nyheder med mer fra Danmark, Norge, Sverige og andre deler av verden – alt på et sted!.

  Håber du vil have ha en link til www.onlineaviser.dk på din blog. Takker på forhånd!

 2. Ralph Lauren Outlet
  14. Jan 2012 01:48
  2

  Han kiggede på røntgenbillederne af mine lunger og af mit hjerte. Den gode nyhed er, at de så - ser - helt regulære ud.

 3. Polo Outlet Online
  11. Oct 2012 03:30
  3

  the rock crowned heights, laid barren and waste ages before by Volcanic fire, the heights which rose, range after range, spire after spire, until in the dim blue distance they terminated in the long

Links til dette indlæg

 1. http://mondofunza.com/wp-admin/ ( 1. May 2007)

Tags

Arkiv

Relaterede