Smartlog v3 » Jacob M. Bøtter » Skal vi deles om en server?
Opret egen blog | Næste blog »

Jacob M. Bøtter

Blogging om blogging

Skal vi deles om en server?

6. Jan 2006 05:34, jakeCaptive

Jeg er blevet træt af danske hosting udbydere, de laver både falsk markedsføring (der findes jo ikke fri trafik i den virkelige verden) og dårlig support.

I dag faldt jeg over løsningen som alle har ledt efter: En AMD Opteron 148 processor, 3GB ram, 2x200GB mirrored SCSI og 6TB månedlig trafik for kun 79 euro pr. måned. Men det er ikke engang det bedste, efter to år sender de serveren til dig.

Det sker i Tyskland hos Server4you, så jeg skal have pudset mit skoletysk en smule, men det går nok.

Jeg tænkte vi kunne være 3-4 stykker der deltes om serveren, og dermed endte med at betale omkring 150-200 kr. om måneden. Hvem er frisk? (Ide: Vi kunne jo strukturere det som en slags andelsforening og modregne salg af hardware om to år. Så ender det med at blive 50-75 kr. om måneden)

In English: (Thanks Olle!) Got tired of Danish hosting: false marketing (free traffic does not exist in The Real World), and lousy support.

Today, I fell over the solution everyone's been looking for: An AMD Opteron 148 processor, 3GB of RAM, 2x200GB mirrored SCSI drives, 6000GB monthly traffic, for 79 euro per month. But that ain't even half of it: after 2 years, they send you the server.

It happens in Germany, at Server4you.

I'm brushing up my school German a bit, but it'll work.

I'm thinking of getting a group of 3-4 people sharing one of those servers, and landing on around 150-200 DKK per month. Who's in?

(150 Danish kroner = 24.28125 U.S. dollars, 200 Danish kroner = 32.37500 U.S. dollars)

Kommentarer

 1. Lars Pind
  6. Jan 2006 05:50
  1

  Jeg har er server hos hosteurope.de, lidt dyrere, men ellers cirka det samme - 5TB/måned, 2GB RAM, mindre disk, ikke spejlet.

  Til gengæld er backuptjeneste inkluderet, 10Gb/måned, men det er komprimeret, og kun ændringer, det tæller med, så det kan nå forholdsvist langt for.

  Men det her ser meget interessant ud til når jeg skal bruge den næste snart.

 2. Bubber
  6. Jan 2006 06:13
  2

  Er signet op med 20 gb og et antal Terrabyte trafik pr. måned hos Dreamhost, så det har desværre ingen interesse, ellers tak.

 3. Hans Henrik
  7. Jan 2006 04:16
  3

  Jacob - jeg er med :-)

 4. Knut Nägele
  7. Jan 2006 06:20
  4

  Hej Jacob

  Jeg har ofte hørt den med at der ikke findes fri trafik. Men er du nogensinde stødt ind i en grænse hos en host der lover fri trafik?

  Er selv meget tilfreds med Surftown, der er fantastisk gost og billigt med 10 domæner tilknyttet. Se min beskrivelse af det her

 5. Jacob Bøtter
  7. Jan 2006 14:16
  5

  Knut, se selv Surftowns betingelser:

  "Surftown har som udgangspunkt fri trafik på alle Webhoteller, men i tilfælde af grov udnyttelse heraf, forbeholder Surftown sig ret til at ophæve Kundens Abonnement eller at sætte begrænsninger på Kundens båndbredde. Grov udnyttelse kan eksempelvis være overtrædelse af reglerne om websiders/Webhotellets indhold, jf. punkt 6 ovenfor, samtidig med at denne overtrædelse forårsager et uforholdsmæssigt stort trafikforbrug."

  Det ville jeg aldrig basere noget seriøst på, de siger praktisk talt at de selv vurdere hvornår de har lyst til at lukke din side, om du bruger 2MB eller 2GB trafik. Det er for løst til mig, det er også useriøst for ingen host ville lade dig bruge uanede mængder trafik - det koster dem penge i sidste ende jo, især hvis det er udenlandsk.

  Lars: Jeg kigger nærmere på Hosteurope.de også, er dog ved at blive godt forelsket i Server4you.

  Bubber: Sig til hvis du vil nogle hop tættere på Danmark :-)

  Hans Henrik: Roger!

 6. Balder Olrik
  9. Jan 2006 14:40
  6

  Jeg har MEGET dårlige erfaringer med SurfTown eller SurfDown som jeg kaldte dem... jeg havde 4 sites hos dem de var nede i tide og utide og da jeg begyndte at have lidt trafik på det ene sagde de aftalen op!
  Så "Groft misbrug" er noget i retning af 100 mb pr m. (såvidt jeg husker) Jeg fortrækker PIL som altid giver god service

 7. Knut Nägele
  10. Jan 2006 09:34
  7

  Din erfaring med Surftown lyder ikke så positiv Balder. Min egen erfaring er, at mine 7 websites kun en enkelt gang har haft databaseproblemer i nogle timer for nogle måneder siden, og jeg har nu benyttet dem i et år. Og problemet blev endda løst midt i weekenden, hvad jeg ellers frygtede ikke var sandsynligt.

  Meget trafik har jeg endnu ikke prøvet at trække, men jeg spurgte en gang i en mail (2004) hvorfor der var en tæller i kontrolpanelet der gik til 10 GB, og fik at vide at det bare var symbolsk og fungerede som statistik for brugeren. Håber meget at de mener det hvis jeg skulle få trafik på et site.

  Jacob: Mit indtryk er at alle hostingfirmaer forbeholder sig ret til at opsige kontrakten, selv de mest seriøse. Men jeg forstår da godt dine betænkeligheder, og var selv meget skeptisk inden jeg bare sprang ud i det. Morten Blinksbjerg nylige hostinghistorie viser hvor svært det at gardere sig mod overraskelser. I sidste ende tror jeg det er spørgsmål om tillid. Så derfor tror jeg under alle omstændigheder at det er en god ide at maile lidt med firmaerne, for at se hvordan de kommunikerer og om det virker som om de er til at tale med. Nogen gange kan man høre om virksomhedens renomme betyder noget for dem.

 8. Gunnar Langemark
  16. Jan 2006 07:50
  8

  Jeg har lige skiftet til Site5.com
  De er bare ikke godkendt til dk domæner (endnu)
  Jeg har 400 GB trafik om måneden, 17 GB disk og så meget andet. En flad halvtredser om måneden.

  Jeg overvejede på et tidspunkt at hoste selv. men alene strømmen er dyrere.

  Nu må vi se.

 9. Jacob Bøtter
  16. Jan 2006 11:09
  9

  Jeg takker for de mange forslag, jeg skal måske lige pointere at jeg personligt ikke er interesseret i at bruge et webhotel igen, da fremtidige opgaver kræver at jeg kan installere software fysisk på serveren, som f.eks. Ruby on Rails.

 10. Gunnar Langemark
  16. Jan 2006 11:24
  10

  Der er Ruby on Rails på Site5, men det er klart at du skal have en dedikeret maskine.

Links til dette indlæg

 1. http://www.google.dk/search?hl=da&q=surftown+erfaringer&b... ( 2. May 2007)
 2. http://www.google.dk/search?q=surftown+rails&ie=utf-8&oe=... ( 2. May 2007)

Tags

Arkiv

Relaterede