Smartlog v3 » Jacob M. Bøtter » Urban vil tilbyde brugerne at oprette blogs
Opret egen blog | Næste blog »

Jacob M. Bøtter

Blogging om blogging

Urban vil tilbyde brugerne at oprette blogs

7. Feb 2006 04:33, jakeCaptive

Urban løftede i dag sløret for deres nye webstrategi, som blandt andre ting også indeholder en plan om at tilbyde deres brugere at oprette blogs. Som ansvarshavende chefredaktør Dorthe Carlsen selv siger det i pressemeddelsen:

”Formålet med det nye website er at komme i en meget tættere dialog med vores læsere. Men vi vil ikke kun i dialog med læserne på nettet. Vi vil have læserne til at være med til at præge avisen i form af fx afstemninger, læserbreve, konkurrencer og historier om deres liv” [...] ”Vi vil, som den første avis herhjemme tilbyde læserne at oprette deres egne Web-logs – altså stille plads til rådighed til fortællinger om liv, erfaringer, viden, holdninger, tips, skøre indfald og så videre. Vi vil så, når de rigtige historier er der, også bringe dem i avisen.”

Det bliver unægteligt spændende at se hvad de de får ud af det, ikke mindst fordi deres målgruppe er perfekt, men kendskabet til blogging stadig er meget lavt. Hvis jeg var chefredaktør hos Urban, ville jeg nok have kørt nogle artikler om blogging, startet en blog selv og dernæst åbnet op for brugerne.

Men jeg skal ikke afskrive planerne på forhånd, og vil også gerne høre hvad de selv har at sige, jeg arbejder derfor på at få et interview i hus til mit podcast.

Opdatering: Sidst jeg kiggede var Urban's nye website ikke lanceret, det er det nu. I den sammenhæng har jeg for første gang lagt øjne på den nye tjeneste; for mig at se ingen revolution. Det er de samme børnesygdomme som vi altid ser: 1) Urban tror det er et udvidet debatforum, 2) De respektive bloggere har ingen mulighed for at personalisere deres blogs og derved få ejerskab overfor dem og ikke mindst 3) Permalinks er vanvittige.

Revolutionen er derfor midlertidigt aflyst sådan som jeg ser det, der skal langt mere til for at gøre dét til blogs. Men jeg er stadig meget interesseret i at tage snakken med dem, det er jo et skridt på vejen mod det bedre.

Kommentarer

 1. Angermann
  7. Feb 2006 05:52
  1

  Skidt da med grimme permalinks i første omgang. Det vigtigste for mig at se er at Urban ikke skelner mellem "weblog", "indlæg" og "kommentar". Rimelig pomo.

  + at de ikke formaterer linieskift. Den var sku aldrig gået i en papirudgave.

 2. emme
  7. Feb 2006 07:21
  2

  Det er jo et forum. Det skriver de jo også selv i den email, hvor man får sin aktiveringslink til det indlæg/den kommentar man har skrevet. I'm not impressed - jeg er ikke engang optimistisk.

 3. Adam Kvisgaard
  7. Feb 2006 09:06
  3

  Ja, det er da helt til grin at kalde det weblogs. Men der har vi måske pressens egentlige indblik i blogosfæren ?

Tags

Arkiv

Relaterede